“Bundan sonrası için bütün tayyarelerimizin ve motörlerinin memleketimizde yapılması ve harp sanayimizin de bu esasa göre inkişaf ettirilmesi iktiza eder.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1 Kasım 1937, TBMM Açılış Konuşması

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk ordusuna yayımladığı tarihî mesajında şöyle seslenmiştir:

“Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurlarını taşıyan kahraman Türk ordusu! Memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmış isen Cumhuriyet'in bugünkü feyizli devrinde de askerlik tekniğinin bütün modern silah ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun hâlde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.”

Türk Silahlı Kuvvetleri bu anlayış çerçevesinde asil Türk milletinin sevgi ve güveninden aldığı güçle kendisine verilecek her türlü görevi tarihî bir sorumluluk bilinciyle geçmişte olduğu gibi gelecekte de icra etme azim ve kararlılığındadır.

 TSKGV Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
06 Nisan 2020
turkiyenin-sanayii-sirketleri-arasinda-ilk-“sifir-atik-belgesi”-turk-havacilik-ve-uzay-sanayii-almaya-hak-kazandi-060420201537308506.jpg

Türkiye'nin Sanayii Şirketleri Arasında İlk “Sıfır Atık Belgesi”

Gerçekleştirdiği özgün projelerle alanında ilklere imza atan Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında öncü şirketi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm sanayii şirketleri arasında ilk olarak “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Sıfır Atık projesi kapsamında gerçekleştirilen atıkların yerinde ayrıştırılması ve geri kazanımına yönelik örnek çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Atıklarının %99’unu dönüştüren TUSAŞ, Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile çevre denetimi konusunda bir ilke daha imza attı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Kahramankazan Merkez yerleşkesi başta olmak üzere ve gerek yurt içi, gerek yurt dışı tüm ofislerinde Sıfır Atık faaliyetleri kapsamında oluşturduğu ekosistem sayesinde atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşümünü sağlamak amacıyla birçok aksiyon planını uygulamaya devam ediyor. Atık su ve içme suyu arıtma tesisleri, endüstriyel atık ön arıtma tesisi, tehlikeli atıkların ve hurda atıkların toplanıp lisanslı tesislere gönderilmesi ile de Sıfır Atık projesine azami katkı sağlıyor. 2019 yılında tüm çalışanlarına toplamda 7000 saate yakın eğitim veren TUSAŞ böylece çalışanlarının çevre bilinci ve sıfır atık konularında farkındalığını da artırmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil “ Belgeyi almaya hak kazandığımız için gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. TUSAŞ atıkların dönüştürülmesine azami önem veriyor. Bu kapsamda faaliyet gösterdiğimiz alanlarda, sürekli iyileştirme ilkesiyle çevresel etkilerin ve yasal süreçlerin yanı sıra toplumsal diğer etkenlere de uygun olarak atıkları azaltmaya ve çevre kirliliğini önlenmeye devam ediyoruz. 2019 yılında, 2 bin 847 ton metal, 611 ton kağıt, 44 ton plastik ve 6 ton cam atığın yerinde ayrıştırılması ve dönüşüme gönderilmesiyle 10 bin 386 ağacın kesilmesi ve 380 bin 607 kilogram karbondioksite (CO2) eşdeğer sera gazının salınımı önlendi, 4,6 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandık” ifadelerine yer verdi. 
Haberi Paylaş
Diğer Vakıf Haberleri
Kıbrıs Barış Harekatı.jpg
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yıl Dönümü Kutlu Olsun
AA Teknoloji Masası.jpg
Genel Müdürümüz Anadolu Ajansı Teknoloji Masası Programına Konuk Oldu
Aselsan Genel Kurul.jpg
ASELSAN Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Havelsan Genel Kurul.jpg
HAVELSAN Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
ⓒ 2024 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı