Bağışçımız Namik SERBESTOĞLU
Bağışçımız Sayın Namik SERBESTOĞLU, 21 Mart 2024 tarihinde TSKGV İstanbul Bölge Temsilcisi İlyas ENGİN tarafından ziyaret edilerek bağışından dolayı hak ettiği altın madalya ve beratı kendisine takdim edilmiştir.
“Bundan sonrası için bütün tayyarelerimizin ve motörlerinin memleketimizde yapılması ve harp sanayimizin de bu esasa göre inkişaf ettirilmesi iktiza eder.”
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk ordusuna yayımladığı tarihî mesajında şöyle seslenmiştir:
“Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurlarını taşıyan kahraman Türk ordusu! Memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmış isen Cumhuriyet'in bugünkü feyizli devrinde de askerlik tekniğinin bütün modern silah ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun hâlde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.”
Türk Silahlı Kuvvetleri bu anlayış çerçevesinde asil Türk milletinin sevgi ve güveninden aldığı güçle kendisine verilecek her türlü görevi tarihî bir sorumluluk bilinciyle geçmişte olduğu gibi gelecekte de icra etme azim ve kararlılığındadır.
AMAÇ
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, 3388 sayılı Kanun kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaş gücünü artırmak için milli harp sanayinin geliştirilmesi, yeni harp sanayi alanlarının oluşturulması ve savunma malzemelerinin tedariki yoluyla Türk milletinin maddi ve manevi desteğini sağlamayı hedefler.
MİSYON
Türk Silahlı Kuvvetlerinin ileri teknoloji ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak için; aktif tanıtım faaliyetleriyle yurtiçinde ve yurtdışında Türk milletinin maddi ve manevi desteğini artırmayı, bununla birlikte bağlı ortaklıklarımızın işbirliği içerisinde sürdürülebilir büyümelerine katkıda bulunmayı istiyoruz.
VİZYON
Beş yılın sonunda, TSK’nın ileri teknoloji ihtiyaçlarının karşılanması için gerçekleştirilen projelerde kullanılmak üzere aktardığımız kaynağı 3 kat, yatırım ve sermaye artırımlarında kullandığımız kaynağı 5 kat artıracağız.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV), Türkiye'nin savunma sanayisini desteklemek ve güçlendirmek amacıyla 17 Haziran 1987 yılında Büyük Türk Milletinin bağışlarıyla kurulmuştur.
Özel bir yasa ile kurulan ilk Vakıf olma niteliğine sahip olan TSKGV, Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün artırılması amacıyla,
TSKGV, Savunma ve havacılık sanayisinde faaliyet gösteren 6’sı bağlı ortaklık (%50’den fazla hissesine sahip olunan), 8 iştirak (%50’den az hissesine sahip olunan) ve bağlı ortaklıkların hisse sahibi olduğu şirketler ile birlikte toplamda 74 Şirket, 11 Şube ve 6 ofis ile faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.
DENETİM
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı
- Devlet Denetleme Kurulu tarafından, Cumhurbaşkanı’nca emredildiğinde,
- Vakıflar Genel Müdürlüğünce, yaptıkları planlama dâhilinde,
- Vakıf Mütevelli Heyetince belirlenen Bağımsız Denetim Kuruluşu tarafından ise her yıl denetlenmektedir.
Ayrıca; Vakıf Mütevelli Heyeti, lüzum gördüğü hallerde de denetleme yaptırabilir.
KVKK AYDINLATMA BEYANI
HUKUKİ STATÜ
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV), 3388 sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kanunu ile kurulan ve TSKGV Senedi doğrultusunda faaliyet gösteren bir özel hukuk tüzel kişisidir.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, İlgili kanunlardaki hükümler çerçevesinde;
– Kurumlar vergisinden (iktisadi işletmeler hariç),
– Bağış ve yardımlardan dolayı veraset ve intikal vergilerinden,
– Yapılacak her türlü muamelelerden dolayı, damga vergisinden muaftır.
– Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na yapılacak bağış ve yardımlar, her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.
– Bu bağışlar ve yardımlar, Kurumlar ve Gelir Vergisi Matrahından indirilebilir.
1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulmuştur. Ankara’da Macunköy, Gölbaşı ve Akyurt’taki tesislerinde faaliyet gösteren ASELSAN, özgün ürünleri ile sadece Türkiye’de değil, dünyada da bir elektronik devi haline gelmiştir. Şirket, Türkiye’de askeri ve sivil haberleşme sistemleri, aviyonik sistemler, elektronik harp ve istihbarat sistemleri, radar sistemleri, hava savunma silah sistemleri, entegre silah sistemleri, komuta-kontrol-haberleşme-bilgisayar-istihbarat sistemleri, seyrüsefer ve güdüm sistemleri, anayurt güvenliği sistemleri, siber güvenlik, mikro-elektronik, deniz sistemleri, elektro-optik sistem, sağlık sistemleri, enerji sistemleri, trafik sistemleri ve ürünlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve imalatı, sistem entegrasyonu, modernizasyonu ile satış sonrası hizmetleri alanlarında teknoloji merkezi konumundadır.
Web: www.aselsan.com
1984 yılında kurulmuştur. Şirket, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından uydu sistemleri ve insansız hava araçlarına kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumundadır. Faaliyetlerini Kahramankazan’daki tesislerinde sürdürmektedir.
Web: www.tusas.com
1988 yılında kurulan ve Ankara Elmadağ ve Lalahan yerleşkelerinde faaliyet gösteren şirket, roket, füze, hava savunma füze sistemleri, karadan karaya çok namlulu topçu roket sistemleri, hassas güdümlü mühimmat, uydu fırlatma ve itki sistemleri tasarım ve üreticisidir. Ayrıca Balistik Koruma Merkezindeki imalat ve Ar-Ge faaliyetleri ile yerli sanayi içinde öncü konumdadır.
Web: www.roketsan.com.tr
1982 yılında kurulan şirket; yurt içinde ve yurt dışında askeri kamu, özel sektör müşterileri için görev ve emniyet açılarından kritik sistemler geliştirmekte ve çözümler sunmakta, katma değerli, dünya çapında komuta, kontrol, bilgisayar, haberleşme, istihbarat, keşif, gözetleme (C4ISR) sistemleri, hava ve savunma sistemleri, deniz savaş yönetim sistemleri, simülatör ve eğitim sistemleri, hava komuta kontrol sistemleri, siber güvenlik sistemleri, enerji yönetim sistemleri ve yönetim bilgi sistemleri geliştirmekte, işletme ve bakım-onarım hizmetleri vermektedir.
Web: www.havelsan.com.tr
1977 yılında Balıkesir’de yurt dışında çalışan işçilerin katkıları ile kurulan şirket, alternatör, jeneratör, konvertör, elektrojen grupları, elektrik panoları tasarımı ve geliştirilmesi, üretimi, test ve kalifikasyonu faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askeri pil ihtiyacını karşılamak üzere 1981 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde Kayserili vatandaşların yaptıkları bağışlarla kurulmuştur. ASPİLSAN, her türlü taşınabilir nikel-kadmiyum (Ni-Cd), nikel-metalhitrit (Ni-Mh), alkali, lityum batarya bloğu, lityum-iyon pil hücresi, nikel kadmiyum uçak akü hücresi ve komple uçak aküsü, endüstriyel amaçlı pil blokları, batarya şarj cihazları, laboratuvar test ve kontrol sistemleri alanlarında faaliyet göstermektedir.
Web: www.aspilsan.com
TRTEST kamu ve özel sektörde mevcut test alt yapı envanterinin oluşturulması; yurt içinde yapılamayan testlerin yapılabilirliğinin sağlanması ve üretimden doğrulamaya tüm ihtiyaçların ülkemiz yetenekleriyle çözülmesi konularında faaliyet göstermektedir.
Web: www.tr-test.com.tr
Muhtelif tonaj ve evsafta deniz tankerleri satın alarak, inşa ettirerek veya kiralayarak bunları yurt içi ve/veya uluslararası ham petrol ve petrol ürünlerin deniz nakliyatında kullanmak amacıyla kurulmuş bir şirkettir. Ana sermayedarı Koç Topluluğu bünyesindeki TÜPRAŞ’tır.
Bilişim teknolojileri alanındaki yenilikçi ve yaratıcı çözümlerle, ulusal ve uluslararası pazarda, servis sağlayıcılar ve kurumlara uçtan uca katma değerli çözümler, sistem entegrasyonu ve teknoloji hizmetleri sunan NETAŞ, sahip olduğu yetkinlik, geniş bilgi ve güçlü deneyimle iş verimliliğinin artışı için çalışmaktadır. Bilişim alanındaki faaliyetlerini, güçlü bir birikime sahip, yeni nesil teknolojilere hâkim Ar-Ge biriminin katkılarıyla sürdürmektedir. NETAŞ, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, savunma iletişim ağının modernizasyonunda da önemli bir rol oynamaktadır.
Web: www.netas.com.tr
TEI, 1985 yılında Türk ortaklar ve General Electric (ABD) şirketi'nin ortak girişimiyle kurulmuş olan bir anonim şirkettir. TEI’nin Türk ortakları; TUSAŞ, TSKGV ve Türk Hava Kurumu’dur. Merkezi Eskişehir’de bulunan firma; hava aracı motorları ile diğer gaz türbinli motorların araştırma ve geliştirilmesi, tasarımı, üretimi, bakımı ve modernizasyonu konularında faaliyet göstermektedir.
Web: www.tei.com.tr
Genelkurmay Başkanlığı’nın ülkemizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin tıp alanındaki ulusal çıkarları, gelecekteki ihtiyaçları ve dış ülkelere olan bağımlılığı dikkate alınarak, sağlık sektöründe yer alma yönündeki amacı doğrultusunda kurulmuştur. TURKTIPSAN, parenteral solüsyon (sindirim sistemi yoluyla beslenme yapılamadığı durumlarda) ve diğer solüsyon gereksinimleri için solüsyonlar üretmektedir.
1967 yılında Daimler-Benz AG’nin %36 ortaklığı ile Otomarsan unvanı ile İstanbul'da kurulan Mercedes-Benz Türk 1984 yılında Mercedes-Benz Türkiye Genel Mümessili olmuştur. Bugün Mercedes-Benz Türk İstanbul’da Hoşdere Fabrikası’nda şehirlerarası ve belediye tipi otobüsler, Aksaray Fabrikası’nda ise hafif, orta ağır ve ağır sınıf kamyonlar ve çekiciler üretmektedir.
Mercedes Benz Türk A.Ş.’nin 2019 yıl sonunda tamamlanan bölünme süreci neticesinde, şirketin Mercedes-Benz marka hafif ticari araç ve Daimler AG çatısı altındaki tüm otomobil markalarının ithalatını ve satışı faaliyetleri Mercedes Benz Otomotiv Tic.ve Hiz. A.Ş.’ye devredilmiştir.
HEAŞ’ın faaliyet konusu; 8 Ocak 2001 tarihinde faaliyete geçen Sabiha Gökçen Havaalanını işletmeye almak ve uluslararası standartlara uygun olarak yönetmektir. 28 Mart 2008 tarihinde O dönemdeki ismiyle Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile imzalanan protokole göre pist apron taksi yolu sahaları hizmetleri, uçuş üniteleri işletmeciliği, destek hizmetleri (güvenlik, itfaiye, elektrik vb.) ve İTEP sahası güvenliği ile havalimanı sınırları içerisinde Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından uygun görülen diğer faaliyetleri gerçekleştirmektedir.
Web: www.sgairport.com
IDEF Uluslararası Saavunma Sanayii Fuarı
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV), yerli ve milli savunma sanayiinin gelişimine katkıda bulunurken uluslararası alanda da önemli bir rol üstlenmektedir. Bu çerçevede, Türk Silahlı Kuvvetlerini faaliyet alanlarından biri olan uluslararası savunma sanayi fuarı IDEF, sektördeki yenilikleri, teknolojik gelişmeleri ve stratejik işbirliklerini bir araya getirmektedir.
IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, savunma sanayii alanındaki en önemli etkinliklerden biri olarak dünya çapında tanınmaktadır. Her iki yılda bir düzenlenen fuar, savunma sanayii profesyonellerini, askeri yetkilileri, teknoloji uzmanlarını ve diğer doğrudan ve dolaylı savunma sanayii profesyonellerini bir araya getirerek, sektördeki en son ürün ve hizmetleri sergileme ve tanıtma fırsatı sunmaktadır.
Vakfımıza,
nakit bağış yapabilirsiniz.
Bağış kanallarının detayları için tıklayınız.
*** 3388 sayılı TSKGV Kanunun 3’üncü maddesine göre Vakfımıza gelir ve kurumlar vergileri mükelleflerince yapılan ayni ve nakdi bağışların TAMAMI gelir ve kurumlar vergisi matrahından indirilebilir.Buna ilişkin resmi özelgeyi Vakfımızdan temin edebilirsiniz.
Bağışçılarımıza, yaptığı bağış karşılığı olarak teşekkür belgesi, madalyası ve beratı takdim edilmektedir.
Bağış Armağanları |
---|
TEŞEKKÜR BELGESİ
1000 TL - 9.999 TL
|
BRONZ MADALYA VE BERATI
10.000 TL - 49.999 TL
|
GÜMÜŞ MADALYA VE BERATI
50.000 TL - 99.999 TL
|
ALTIN MADALYA VE BERATI
100.000 TL ve üstü
|
Taşınmaz Bağış Usulleri:
Taşınmaz bağışları; tam mülkiyet, çıplak mülkiyet veya vasiyetname ile yapılabilir.
Bağış Armağanları |
---|
TEŞEKKÜR BELGESİ
1000 TL - 9.999 TL
|
BRONZ MADALYA VE BERATI
10.000 TL - 49.999 TL
|
GÜMÜŞ MADALYA VE BERATI
50.000 TL - 99.999 TL
|
ALTIN MADALYA VE BERATI
100.000 TL ve üstü
|
Vakfımıza ait basın bültenlerinin arşivine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü GörVakfımıza dair çeşitli videolara buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü GörGAZETE & TV HABERLERİ
Bağışçımız Sayın Namik SERBESTOĞLU, 21 Mart 2024 tarihinde TSKGV İstanbul Bölge Temsilcisi İlyas ENGİN tarafından ziyaret edilerek bağışından dolayı hak ettiği altın madalya ve beratı kendisine takdim edilmiştir.