“Bundan sonrası için bütün tayyarelerimizin ve motörlerinin memleketimizde yapılması ve harp sanayimizin de bu esasa göre inkişaf ettirilmesi iktiza eder.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1 Kasım 1937, TBMM Açılış Konuşması

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk ordusuna yayımladığı tarihî mesajında şöyle seslenmiştir:

“Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurlarını taşıyan kahraman Türk ordusu! Memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmış isen Cumhuriyet'in bugünkü feyizli devrinde de askerlik tekniğinin bütün modern silah ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun hâlde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.”

Türk Silahlı Kuvvetleri bu anlayış çerçevesinde asil Türk milletinin sevgi ve güveninden aldığı güçle kendisine verilecek her türlü görevi tarihî bir sorumluluk bilinciyle geçmişte olduğu gibi gelecekte de icra etme azim ve kararlılığındadır.

 TSKGV Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
IDEF Faaliyet Alanları

 Ortaklıklar


TSK Güçlendirme Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar ulusal savunma sanayi alanında stratejik yatırımlar gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam etmektedir. Vakıf, söz konusu yatırımlarını etkin bir şekilde yöneterek, her biri dünyada ve ulusal alanda söz sahibi, hem yerli hem de milli şirketler konumuna ulaştırmıştır. Bugün itibarıyla Türkiye’de:

  • ASELSAN, elektronik, haberleşme, savaş sistemlerinin yanı sıra radar, entegre silah sistemleri ve elektro-optik alanlarında bir dev haline gelmiş, sivil alanlar olan ulaştırma, trafik, güvenlik ve sağlık alanlarında da etkin konuma ulaşmış,
  • TUSAŞ, havacılık, uydu ve uzay alanının öncüsü konumuna ulaşmış,
  • ROKETSAN, roket ve füze sistemlerinin tek tasarım ve üreticisi olmuş,
  • HAVELSAN, komuta kontrol, eğitim, simülasyon, bilgi ve iletişim, güvenlik sistemleri ve siber güvenlik alanlarında yazılım yoğun sistemlerin geliştirilmesinde lideri konuma ulaşmış,
  • İŞBİR, savunma sanayinde başta olmak üzere tüm sektörlerde jeneratör ve alternatör alanlarında söz sahibi konuma ulaşmış,
  • ASPİLSAN, sivil ve askeri ihtiyaçlara yönelik özgün pil, batarya bloğu, enerji depolama sistemleri ve raylı ulaşım akü sistemleri geliştirme yeteneği kazanmıştır.


Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, her biri savunma sanayimizde önemli alanlarda faaliyet gösteren 6 Bağlı Ortaklığı ile 9 İştiraki olmak üzere toplam 15 şirkette doğrudan pay sahibidir. VBO’nun yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği şirket kuruluşları, satın alımları ve ortaklıklar yoluyla dolaylı olarak pay sahipliği bulunan şirket sayısı her geçen gün artmaktadır.

İştirakler

IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı



Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV), yerli ve milli savunma sanayiinin gelişimine katkıda bulunurken uluslararası alanda da önemli bir rol üstlenmektedir. Bu çerçevede, Türk Silahlı Kuvvetlerini faaliyet alanlarından biri olan uluslararası savunma sanayi fuarı IDEF, sektördeki yenilikleri, teknolojik gelişmeleri ve stratejik işbirliklerini bir araya getirmektedir.

IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, savunma sanayii alanındaki en önemli etkinliklerden biri olarak dünya çapında tanınmaktadır. Her iki yılda bir düzenlenen fuar, savunma sanayii profesyonellerini, askeri yetkilileri, teknoloji uzmanlarını ve diğer doğrudan ve dolaylı savunma sanayii profesyonellerini bir araya getirerek, sektördeki en son ürün ve hizmetleri sergileme ve tanıtma fırsatı sunmaktadır.

1993 yılından bugüne kadar, iki yılda bir icra edilen IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, TSKGV tarafından 16 defa başarı ile gerçekleştirilmiştir. Yerli ve milli savunma sanayiinin dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenmeye başlayan IDEF, kısa sürede savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında önemli bir uluslararası tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu olmuş, katılımcı firma sayısı itibarıyla dünyanın en büyük dördüncü savunma sanayii fuarı haline gelmiştir.

IDEF 2023

IDEF 2023 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında başarıyla icra edilmiştir.

  • IDEF 2023 Fuarını 107 ülkeden 94.198 kişi ziyaret etmiştir.
  • Fuara savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında faaliyet gösteren 54 ülkeden 689’u yerli ve 772’si yabancı toplam 1.461 firma katılmıştır.
  • Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı üst düzey makamlarınca, dost ve müttefik ülkelerin Savunma Bakanları ile tedarikten sorumlu üst düzey sivil ve askerî makamlarına resmi heyet davetleri yapılması suretiyle fuara 78 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan 187 heyet ve 738 heyet üyesi katılmıştır.
  • Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tedarik makamları tarafından 31 görüşme ofisi açılmış, katılımcı firmalar ve heyetler ile 5.397 ikili görüşme yapılmış ve 141 imza töreni gerçekleşmiştir.
  • Fuarın 2, 3 ve 4’üncü günlerinde 5 panel ve 8 sunum düzenlenmiştir.
  • Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait TCG Anadolu, Sancaktar ve Heybeliada gemileri Büyükçekmece Koyu’nda fuara iştirak etmiş ve 23 yabancı heyet ve/veya Büyükelçi tarafından ziyaret edilmiştir.
  • IDEF 2023 Fuarı, 30. yılında ziyaretçi sayısı, heyet sayısı, katılımcı sayısı ve gerçekleşen imza törenleri sayısı ile tarihinde bir rekora imza atmıştır.

IDEF 2025

IDEF 2025 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, T.C. Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, KFA FUARCILIK A.Ş. organizatörlüğünde 22-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde icra edilecektir.

Dünyadaki savunma sanayi fuarları arasında prestijli konumunu koruyan IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 2025 yılında da tecrübe ve başarılarını yeni konseptiyle birleştirmeyi hedeflemektedir. Dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcılar ve profesyonel ziyaretçiler, büyük bir heyecanla IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nı beklemektedir.

Detaylı bilgi için IDEF Resmi Web Sitesi'ni ziyaret edebilirsiniz.


IDEF Web Sitesi

Vakfımıza,

  • Bağış hesaplarımızın olduğu bankalar üzerinden,
  • TSKGV Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir ve Mersin Bölge Temsilciliklerine şahsen giderek,
  • Tüm GSM operatörleri üzerinden BAĞIŞ yazıp 1987'ye SMS göndererek
  • İnternet bankacılığı üzerinden

nakit bağış yapabilirsiniz.

Bağış kanallarının detayları için tıklayınız.

*** 3388 sayılı TSKGV Kanunun 3’üncü maddesine göre Vakfımıza gelir ve kurumlar vergileri mükelleflerince yapılan ayni ve nakdi bağışların TAMAMI gelir ve kurumlar vergisi matrahından indirilebilir.Buna ilişkin resmi özelgeyi Vakfımızdan temin edebilirsiniz.

Bağışçılarımıza, yaptığı bağış karşılığı olarak teşekkür belgesi, madalyası ve beratı takdim edilmektedir.

TEŞEKKÜR BELGESİ
1000 TL - 9.999 TL
BRONZ MADALYA VE BERATI
10.000 TL - 49.999 TL
GÜMÜŞ MADALYA VE BERATI
50.000 TL - 99.999 TL
ALTIN MADALYA VE BERATI
100.000 TL ve üstü

Taşınmaz Bağış Usulleri:
Taşınmaz bağışları; tam mülkiyet, çıplak mülkiyet veya vasiyetname ile yapılabilir.

  • Tam Mülkiyet Bağışı:
    Taşınmazın mülkiyeti ile birlikte kullanım hakkı da Tapu Sicil Müdürlüğünde Vakfa devredilir ve bağışlayanın taşınmaz üzerinde herhangi bir tasarruf hakkı kalmaz.
  • Çıplak Mülkiyet Bağışı:
    Taşınmazın mülkiyeti, kullanım hakkının vefatına kadar bağışlayanda kalması koşuluyla Tapu Sicil Müdürlüğünde Vakfa devredilir.
  • Vasiyetname Bağışı:
    Taşınmazın mülkiyeti ve kullanım hakkı vefatına dek bağışçıda kalır, bağışçının vefatını müteakip açılan vasiyetin tenfizi davası sonucunda taşınmazın mülkiyeti Vakıf adına tescil edilir.

Taşınmaz Bağış İşlemleri:

  • Bağışçılarımız, Vakıf Genel Müdürlüğüne veya İstanbul, İzmir, Mersin Bölge Temsilciliklerine başvuruda bulunabilir.
  • Bağış talebi, mevzuat çerçevesinde değerlendirilir ve bağışın alınmasına engel bir durum tespit edilmediği takdirde tapu devir işlemleri yapılır. Bağışçının tercihi halinde, tapu devir işlemleri Noter'de düzenlenecek Vekâletname ile bağışçının vekil tayin ettiği Vakıf personeli tarafından gerçekleştirilir.
  • Taşınmaz bağışlarında, bağışçılara Vakıf personeli tarafından refakat edilir ve masraflar Vakıf tarafından karşılanır.
  • Bağışçıya; bağış işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, Teşekkür Belgesi ile Madalya ve Berat Belgesi takdim edilir.


Taşınmazların Değerlendirilmesi:

Bağış alınan taşınmazların bakım-onarımları yaptırılır, idamesi sağlanır ve olası hasarların telafisi amacıyla taşınmazlara sigorta yaptırılır.
Taşınmazlar piyasa rayiçlerinde ve rekabet ortamı oluşturulması amacıyla ihale yolu ile kiraya verilir. Kiralık ilanları TSKGV WEB Sitesi'nin yanı sıra “sahibinden.com” internet sitesinden isteklilere duyurulur.


Taşınmaz gelirleri, Vakfın “Milli harp sanayimizin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması, harp silah araç ve gereçlerinin satın alınması suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün arttırılmasına katkıda bulunulması” amacı doğrultusunda değerlendirilir.

*** 3388 sayılı TSKGV Kanunun 3'üncü maddesine göre Vakfımıza gelir ve kurumlar vergileri mükelleflerince yapılan ayni ve nakdi bağışların TAMAMI gelir ve kurumlar vergisi matrahından indirilebilir. Buna ilişkin resmi özelgeyi Vakfımızdan temin edebilirsiniz.


TEŞEKKÜR BELGESİ
1000 TL - 9.999 TL
BRONZ MADALYA VE BERATI
10.000 TL - 49.999 TL
GÜMÜŞ MADALYA VE BERATI
50.000 TL - 99.999 TL
ALTIN MADALYA VE BERATI
100.000 TL ve üstü
ⓒ 2024 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı