isbir-jenerator-yeni-yatirimiyla-seri-alternator-uretimine-geciyor.jpg

İşbir Jeneratör Yeni Yatırımıyla Seri Alternatör Üretimine Geçiyor

İŞBİR ELEKTRİK · 4 dk okuma süresi

Yurt dışında çalışan 4 bin 148 Türk işçinin döviz tasarruflarıyla kurulan İşbir Holding bünyesinde 1977'de kurulan İşbir Jeneratör, 300 milyon liralık yeni fabrika yatırımı ile alternatörde seri üretime geçiyor. İşbir Jeneratör Genel Müdürü Burhan Özgür, hedeflerinin İşbir'in jeneratör ve alternatörde dünya markasına dönüştürmek olduğunu söyledi.

Bu ay 45.yıl dönümünü kutlayan İşbir Jeneratör, 300 milyon liralık yeni fabrika yatırımı ile alternatörde seri üretime geçiyor. Yerli İHA’ların, savaş gemilerinin, silah, füze ve radar sistemlerinin jeneratörlerini üreten İşbir Jeneratör, endüstriyel tip alternatör üretiminde de adından söz ettiriyor. Yeni fabrika yatırımı ile ilk hedeflerinin seri ve özel tip alternatör üretmek olduğunu belirten İşbir Jeneratör Genel Müdürü Burhan Özgür, nihai hedeflerinin İşbir’i jeneratör ve alternatörde dünya markasına dönüştürmek olduğunu söyledi.

Özel Alternatör Üretimine Odaklandı

Ciroda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 büyümeyi hedeflediklerini dile getiren Özgür, yapmış oldukları fabrika yatırımları ile seri alternatör üreteceklerini belirtti. 9 şiddetinde depreme dayanıklı yapmış oldukları yeni fabrika yatırımlarına da değinen ve ilk hedeflerinin seri alternatör üretimi olduğunu belirten Özgür, “Yerli İHA, savaş gemilerinin, silah, füze ve radar sistemlerinin jeneratörlerini üretiyoruz. Jeneratörlerin motor kısmı hariç yüzde 90’ını yerli üretim gerçekleştiriyoruz. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirmiş olduğumuz 36 bin 500 metrekarelik yeni yatırımımız ile alternatör üretimimizi yaklaşık 10 kat arttıracağız. Ar-Ge ve teknolojik yatırımlarımız ile üreteceğimiz alternatörde, önceliğimiz iç pazar. İmkanlarımız dahilinde önümüzdeki yıllarda ihracata başlamayı hedefliyoruz” dedi.

20 Bin Devirlik Yüksek Alternatör Üretmeyi Hedefliyoruz

Jeneratör ve alternatör üretimleri hakkında bilgi veren ve üretimde bütünlüğe önem verdiklerini belirten Özgür Söyle Konuştu: “TUSAŞ ve Baykar Makine’nın ürettiği İHA’lar, hem özel hem askeri tersanelerde üretilen savaş gemilerinin jeneratörlerini biz üretiyoruz. Ayrıca Aselsan ve Roketsan’ın da silah, füze ve radar sistemlerinde kullanılan jeneratörleri üretiyoruz. Öte yandan endüstriyel tip alternatörler de üretim portföyümüzde. Mevcut fabrikamızda yılda yaklaşık olarak 600 adet alternatör üretimi gerçekleştiriyoruz. Endüstriyel tip alternatörlerde ise bin 500, bin 600 ve 3 bin devirli üretimi gerçekleştiriyoruz. Yeni fabrikamız ile en büyük hedefimiz hava araçlarında kullanılan 20 bin ve daha yüksek devirli alternatör üretmek. Mevcut kapasitemizde 2 bin KVA’lık üretmiş olduğumuz alternatörlerimizi yeni fabrikamızda ilk etapta 3 bin KVA’ya kadar üretebileceğiz” dedi.

RES Alternatörü Üretimine Başlıyoruz

Ar-ge çalışmalarını tamamladıkları düşük güçteki RES alternatif üretmeye başlayacaklarını vurgulan Özgür "Ar-ge çalışmalrımıza büyük önem veriyoruz. Çalışmalarını tamamladığımız 100 KVA kadar RES alternatör üretimini başarı ile tamamladık. Bundan sonraki süreçte yüksek güçteki RES alternatörü üretmeyi hedefliyoruz. İlk hedeflerimiz arasında 5 yüz ve bin KVA'ya alternatör kadar üretebilmek" dedi.

Diğer Haberler

aselsan.jpeg
Genel · 10 saat önce ASELSAN, Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’ni Başarıyla Tamamladı
aad.jpg
Genel · 10 saat önce ASELSAN’ın Son Teknoloji Çözümleri AAD 2024 Fuarı'nda Yoğun İlgi Gördü
igef.jpg
Genel · 10 saat önce ASELSAN, IGEF’24 İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı’nda Yerli ve Milli Çözümlerini Sergiliyor
3710.jpg
Genel · 10 saat önce ASELSAN’ın Türk Mühendisleri Tarafından Geliştirilen ASTELA 3710 El Telsizi Görev Kritik İhtiyaçlara Çözüm Sunuyor