Yıkıcı etkiler büyük olasılıkla Yeni Ortaya Çıkan ve Yıkıcı Teknolojilerin (YOCYT) kombinasyonları ve bunlar arasındaki karmaşık etkileşimler yoluyla ortaya çıkacaktır. Gelecekteki askeri yeteneklerin geliştirilmesinde oldukça etkili olacağı öngörülen YOCYT kombinasyon ve etkileşimleri aşağıdaki özetlenmektedir.
Veri-Yapay Zekâ-Otonomi: Otonom varlıklar (fiziksel veya sanal) ile birlikte akıllı, yaygın olarak dağıtılmış ve ucuz sensörler kullanan Otonomi, Büyük Veri ve Yapay Zekânın sinerjik kombinasyonu, potansiyel bir askeri stratejik ve operasyonel karar avantajı sağlamak için yeni teknolojilerden ve yöntemlerden yararlanacaktır.
Veri-Yapay Zekâ-Biyoteknoloji: Büyük Veri ile uyumlu yapay zekâ, yeni ilaçların tasarlanmasına, amaca yönelik genetik modifikasyonlara, biyokimyasal reaksiyonların doğrudan manipülasyonuna ve canlı sensörlere katkıda bulunacaktır.
Veri-Yapay Zekâ-Malzeme: Büyük Veri ile uyumlu yapay zekâ, benzersiz fiziksel özelliklere sahip yeni malzemelerin tasarımına katkıda bulunacaktır. Bu özellikle, iki boyutlu malzemelerin ve yeni tasarımların kullanımında daha fazla gelişmeyi destekleyecektir.
Veri-Kuantum: Kuantum teknolojileri, 15-yirmi yıllık bir süre zarfında, önemli ölçüde artan sensör yetenekleri, güvenli iletişim ve bilgi işlem yoluyla C4ISR (Komuta, Kontrol, İletişim, Bilgisayar, İstihbarat, Gözetleme ve Keşif) kapsamında veri toplama, işleme ve kullanma yeteneklerini artıracaktır.
Uzay-Kuantum: Kuantum Anahtar Dağıtımı iletişimi ile kolaylaştırılan uzay tabanlı kuantum sensörleri, uydularda konuşlandırılmaya uygun tamamen farklı bir sensör sınıfına yol açacaktır. Kuantum sensörlerin sağladığı giderek daha ticari, daha küçük, daha az güç tüketen, daha hassas ve daha dağıtık uzay tabanlı sensör ağları, yirmi yıl içinde geleceğin askeri ISR (İstihbarat, Gözetleme ve Keşif) mimarisinin temel bir unsuru olacaktır.
Uzay-Hipersonik-Malzemeler: Uzay ve hipersonik alanlarından tam anlamıyla faydalanılabilmesi; egzotik malzemeler, yenilikçi tasarımlar, minyatürleştirme, enerji depolama, üretim teknikleri ve itki alanlarında yapılacak geliştirmeler ile maliyetlerin düşürülmesi, performansın arttırılması ve göreve özel tasarlanmış düşük maliyetli sistemlerin üretiminin sağlanması ile mümkün olacaktır.